Центар за социјални рад „Дунав“ ове године је у оквиру Кампање реализовао:

  • 29.11.2019 . приказивање монодраме „Жена са кесом на глави“ у извођењу глумице Драгане Боснић
  • 02.12.2019. – музички програм у коме су учествовали деца из општине Инђија са личним пратиоцима, ученици СОШО „Антон Скала“ из Старе Пазове и Међународни инклузивни хор „Исон“ из Новог Сада .

Као своје ауторско и аутобиографско дело, глумица Драгана Боснић прича своју личну животну причу желећи да подстакне на размишљање о ситуацијама са којима се свакодневно сусрећемо, а које су често табу јер се односе на осетљиву тему нарушених партнерских и брачних односа.

Порука ове представе би могла да гласи: „Као што ништа није вечно, тако ни проблеми нису вечни. Када једном победиш страх, отварају се могућности за достојанствен живот испуњен радошћу, напретком и успесима. Није срамота пасти! Срамота је красти, лагати, преварити, отети туђе! Хајде, подигни се, сваки пад је само нова шанса да поново устанеш, отресеш прашину са колена и кренеш даље“.

Програм манифестације, отворио је мешовити Инклузивни хор ИСОН из Новог Сада, химном деце са инвалидитетом „Молитва“. Потом се присутнима у име организатора обратила директорка Центра за социјални рад „Дунав“ – Жељка  Годић Аврамовић – истакавши да се уз помоћ и подршку локалне самоуправе свакодневно ради на побољшању квалитета живота особа са инвалидитетом. Поменут је пројекат „Личног пратиоца“, који је заживео пре две године, као и да је у плану отварање услуге „Дневни боравак“.

У наставку програма, чланови мешовитог Инклузивног хора ИСОН, ученици ШОСО „Антон Скала“ из Старе Пазове,и деца из Инђије, су се представили песмама, рецитацијама и драмском тачком, а чланови удружења „Мој свет“ су у холу Културног центра изложили ручне радове.
Циљ ове манифестације је био разумевање особа са инвалидитетом, као и промоција њиховог стваралачког потенцијала.